Antalya İmplant Diş Nedir? Nasıl Yapılır? Diş İmplant Fiyatları
İmplant Diş Nedir? Antalya
İmplant diş;
Daimi dişlerin eksik olduğu durumlarda, diş kökünü taklit eden, buradaki estetik görüntüyü ve çiğneme yetisini tekrar kazandırmayı amaçlayan bir protez çeşididir. Tüm dişlerini kaybetmiş hastalarda dahi “hareketli veya sabit implant tutuculu protezler tercih edilmektedir.
Vidalı diş;
Vidalı olarak da adlandırılan implant diş tedavisi ile diş kayıplarının yol açacağı her türlü soruna kesin ve en sağlıklı çözüm sunulur. İmplant diş tedavisi Antalya’da bulunan diş kliniğimizde başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Siz de implant diş tedavisi yaptırmak istiyorsanız Antalya’da bulunan diş kliniğimiz ile iletişim kurarak randevu oluşturabilirsiniz.
İmplant Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?
İmplant diş tedavisi genellikle hasta uyanıkken, sadece ilgili bölgenin lokal anestezi uygulanarak hissizleştirilmesi ile yapılmaktadır. İmplant diş işlemi her ne kadar cerrahi bir uygulama da olsa, hastaların çoğu için bir implantı yerleştirmek bir diş çektirmekten daha hızlı ve daha rahattır.
İmplant tedavisi için işlemden önce detaylı muayene yapılır. Röntgen çekilir. Çene kemiklerinin ve kalan doğal dişlerin ölçüsü alınır. Alınan ölçüler yapay zeka teknolojileri kullanılarak alındığı için neredeyse sıfır hata ile dişler hazırlanır.
Hastaya hafif bir sedasyon verildikten sonra tedaviye başlar. Dental implantların yerleştirilmesi için iki seçenek vardır.
Tek aşamalı işlemde implant yerleştirildikten sonra geçici başlık takılır. İki aşamalı işlemde ise dental implant takıldıktan sonra dental implant üzeri diş eti ile kapatılır. Bölge iyileşmeye bırakılır. Protez başlıklar iyileşmeden sonra takılır.
Her iki durumda da geçici köprü yerleştirilir ve alt çene için 3 ay, üst çene için 6 ay iyileşme süreci beklenir. Bazen dental implant üzerine yeni yapılan dişler hemen takılabilir. İmplant diş ile hastalar özgüvenle gülebilir ve yemek yiyebilir.
Neden İmplant Diş Tedavisi Tercih Edilir?
İmplant diş tedavisi ile yerleştirilen protez dişler geleneksel protezlerden çok daha doğal bir görüntü oluşturur. Bu sayede kişi estetik, doğal gülümseme ve konuşmaya kavuşur.
Geleneksel protezlerde bir diş kökü uygulaması yapılmadığı için zamanla çene kemiklerine binecek yükle birlikte protezler çene kemiğine zarar gelebilir. Diş kökü görevi gören implant çiğneme esnasında gelen basıncı karşılar ve çene kemiğini korur. Yani implant diş tedavisi sonrasında kuru yiyecekler çok daha rahat tüketilebilir.
İmplant Diş Tedavisinde Yöntemler Nelerdir?
İmplant diş yaptıran hastalar tecrübeli ellerde hiç acı duymaz. İmplant diş uygulamaları 4 farklı teknikte gerçekleştirilir. Size uygun tekniği hekiminiz belirler.
Diş çekimi ve implant diş;
Yerleştirme işlemi aynı seansta yapılır. Diş çekilince diş köküne implant anında yerleştirilir. Bu yöntem; kesi, falp, dikiş gibi cerrahi işlem olmadığından hem hekim hem hasta için oldukça konforlu ve pratiktir. Acı hissi ya hiç yoktur ya da çok azdır. Bazı hastaların ağrı kesici kullanmasına dahi gerek kalamaz. Hasta işlem sonrası günlük yaşamına rahatlıkla dönebilir. İmplant ön dişlerden birine takılmış ise estetik olarak güzel görüntü sağlamak için implant üzerine geçici kaplama yapılır.
Flapness;
Kapalı teknikle yapılan bu yöntemde kesi olmaz. Kesi flap olmadığı için dikiş de olmaz. İmplant yapılacak bölge hekim tarafından röntgen çekilerek incelenir. İmpilant diş için çenede Punch aleti ile çenede implant yerleştirilecek yuva açılır. Implant vidası yerleştirilir. Bu işlem esnasında cerrahi operasyon yapılmadığı için işlem sonrası komplikasyon oluşma ihtimali asgari düzeye iner.
Mini İmplant;
Genellikle arka dişler için uygulanır. Üst çenede sinüs, alt çenede kanal ve içindeki sinirinin olduğu bölgeden diş çekilirse kemik erimesi başlar ve kemik yüksekliği erimeye bağlı olarak azalır. Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında ise ileri cerrahi yöntemleri ile kemik ilavesi yapmak gerekir. Kemik erimesi ile karşı karşıya kalmamak adına arka diş implanti için mini implantlar kullanılır.
Klasik cerrahi;
Bu yöntemde implant yapılacak bölgeye kesi atılır. Çene kemiği tam olarak görülür. Vidalı diş kemiğe düzgünce yerleştirilir. Kesi atılmış bölge dikilir. Impilant diş yerleştirilirken çenede kemik yoğunluğu azsa kemik greft (kemik ekleme) yapılır. Bir hafta sonra dikişler alınır. Kalıcı diş yerleştirilir.
İmplant Diş Tedavisi Aşamaları Nedir?
- Hastanın genel sağlık durumuna bakılır. Röntgen ve 3 boyutlu tomografi ile kemik yapısı incelenir.
- Hastaya uygulanacak diş implanti ile ilgili bilgilendirme yapılır.
- Hastaya lokal anestezi yapılır, implant diş tedavisi başlamış olur. İmplant diş vidasının yerleştirileceği bölge temizlenir.
- Çekilecek diş varsa çekilir. Diş çekimi ve implant yapımı aynı seansta yapılacaksa çekilen dişin oluşturduğu boşluğa vidali diş güzelce yerleştirilir. Bu işlemde diş etine dikiş atmaya gerek yoktur.
- İmplant vidasının yerleştirileceği kemiğin ait diş etine kesi atılır.
- Yapay diş kökü olacak ımplant özel bir matkapla (punch) çene kemiğine yuva açılarak, çeneye yerleştirilir.
- Kesi uygulanan diş etiyle ve vidalanmış implantın üstü örtülecek şekilde dikiş atılır.
- Özellikle ön dişlerde implant yapımı söz konusu ise estetik görüntü için boşluk geçici diş ile doldurulur. Geçici diş geceleri çıkartılıp temizlenmelidir.
İmplant tedavisi sırasında diş implantları çene kemiği tarafından tamamen kaplanmalıdır.Çene kemiğinin büyümesi için 2-6 ay gibi bir zaman kemiğin kaynaşması beklenir. Bu sayede vidalı diş çene kemiğine tam oturur ve yeni yapay dişe sağlam bir zemin oluşur. Sağlam köklü olan yapay diş doğal diş kadar kullanışlı olur.
- Diş tacının yapışacağı diş dayanağını yerleştirmek için ek bir ameliyat yapılır.
- Lokal anestezi yapılır. Diş eti açılarak implant açığa çıkarılır.
- Diş dayanağı implanta takılır. Dayanak diş eti ile kapatılır ve dikiş atılır.
- Dayanak implanta oturtulduktan sonra diş etlerinin iyileşmesi için ortalama 2 hafta beklenir.
3.aşamının olmadığı yöntem
Dayanak implant vidasının oturtulduğu aşamada diş etine yerleştirilir. Bu durumda implant tedavisi sırasında 3. Aşamaya gerek olmaz. Bu uygulamanın dezavantjı ise dayanak dişeti çizgisini geçtiği için ağız açıldığında görülür. Çene kemiğinin büyümesi ve iyileşmesinin beklendiği 2- 6 aylık sürede bu görüntü ile yaşamak istemeyen hastalar dayanağın sonra takılmasını tercih edebilmektedirler.
- Diş etleri iyileşince yeni implant taç yapılır. Ağız kalıpları alınır.
- Çıkarılabilir, sabit veya ikisinin birleşiminden oluşan yapay dişlerden birine doktor ve hasta beraber karar verir.
Çıkarılabilir yapay diş nedir?
Eski takma protezlere benzeyen pembe plastik ile çevrili yapay beyaz dişler kısmi veya tam protezdir. Bu protezler implant dayanağına tutturulmuş metal çerçeveye yerleştirilir. Günlük temizlik için kolayca çıkarılabilir ürünlerdir.
Sabit yapay diş nedir?
Çoğunlukla her tacın kendi diş implantına oturtulduğu, ayrı bir implant dayanağına kalıcı olarak vidalanan, yapıştırılan yapay dişlerdir. Diş temizliği için, uyurken ya da başka bir sebeple yerinden çıkarılamaz.
- Diş hekimi tacın şeklini ve ağza tam oturup oturmadığını kontrol için prova yapar.
- Hastanın memnuniyeti de dikkate alınarak kesin karara varıldığında yapay diş yapıştırılır ya da vidalanır.
Bu işlem sonrası şişlik ve morluk oluşabilir. Bunu azaltmak için buz torbası kullanılmalıdır.
İmplant Diş Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Süreyi belirleyen birçok faktör vardır:
- Hastanın ağız-çene-diş sağlığı,
- İmplant tedavisi yapılacak diş sayısı,
- İmplant öncesi çıkarılacak, çekilecek (kırık-zarar görmüş) dişlerin varlığı,
- İmplant işleminden önce kemik grefti ya da sinüs yükseltmesinin gerekliliği,
tüm bu işlemler 6-9 ay sürebilir.
Dikişsiz İmplant Nedir? Ne Zaman Tercih Edilen Bir Yöntemdir?
Dikişsiz implant tedavisi diş hekimlerinin hastanın diş etini kesmeden gerçekleştirdikleri kapalı teknik bir tedavi yöntemidir. Diş hekimlerinin dikişsiz implant tedavisini tercih etme nedeni tedavi sırasında diş etleri kesi ile açılmadığı için enfeksiyon oluşma riskinin az olmasıdır. Ayrıca fazla sigara kullananlarda da bu yöntem tercih edilebilir.
Dikişsiz implant tedavisinin uygulanması için hastanın kemik yapısının düzgün olması gerekir çene kemiği ince olmamalıdır. Tedavi öncesinde diş hekimleri hastanın kemik yapısına uygun yöntemi tespit eder ve uygular.
All-On- Four Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?
All-on-4 tedavisinde geleneksel implantlardaki titanyum vida kullanılır. Geleneksel implantlarla All-on-4 implantlar arasındaki en büyük fark; implantların ağız içinde konumlandırılmaları ile ilgilidir. Tamamen dişsiz olan bir çenede kayıp dişlerin yerine konmak üzere 8 ya da 10 ımplant kullanılırken all on four tekniğinde sadece 4 implant kullanılır.
Ön kısımda, kemiğin en kalın olduğu yere 2 implant, çene kemiğinin arka kısmında ise 2 implant yerleştirilir. Sağlamlık için implantların açısına hekiminiz dikkat eder. Dört diş implantı yerleştirildikten sonra, implantların üzerine köprü ya da kronlar yerleştirilir. Hastanın ölçülerine göre hazırlanmış geçici protezler bu implantlara takılır. Kalıcı protezler ise 3 ay sonra takılır.
All-On-Four Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
- All-on-four ile tedavi kısa zamanda sonuçlanır.
- All-on-4 tedavisi yaptıran hasta dişlerini uzun dönem kullanır.
- Tamamen dişsiz kalmış hastalar için geleneksel implant yönteminden çok daha ekonomiktir.
- İmplantlar açılı yerleştirildiği için kemik kalitesi iyi olan kısımlardan desteklenir. Anatomik yapının hasar görmesine mani olunur.
Detaylı bilgiyi All On Four yazımıda bulabilirsiniz.
İmplant Diş Fiyatları Ne Kadar? Vidalı Diş Fiyatları Ne Kadar? Antalya
Diş implant fiyatı hesaplanırken hastanın çene yapısı, greft uygulamasına ihtiyaç duyulması, eksik diş sayısı, hangi operasyonların yapılacağı dikkate alınır. Bu nedenle hastadan hastaya fiyatlar değişkenlik gösterebilir. Fiyatlar kullanılan malzemenin kalitesi ve markasına göre de değişiklik gösterir.
Tedaviye başlamadan önce tüm masrafları öğrendiğinizden emin olun. Özel sağlık sigortanız bu prosedürü kapsıyorsa ne kadarını kapsadığını öğrenin. İmplant diş tedavisini uygun fiyatlarla Antalya’da yaptırmak istiyorsanız ön muayene için diş kliniğimiz ile iletişim kurarak randevu oluşturabilirsiniz.
Kimlere İmplant Diş Yapılabilir?
- Bir veya daha fazla eksik-kırık dişi olan,
- 18 yaş üzeri, çene ve yüz gelişimini tamamlamış birey,
- Sağlıklı diş etine ve yeterli çene kemiğine sahip olan,
- Kemiğin iyileşmesini etkileyen sağlık sorunları olmayan,
- Takma diş kullanamayanlar veya tercih etmeyen,
- Sigara vb. tütün ürünleri kullanmayan,
- Hastalığı düzene girmiş şeker hastası olan,
- Kemik erimesi olmayan,
- Uzun bir tedavi sürecine uyum sağlayabilen,
- Herkes diş implantı için uygun bir adaydır.
Hastanın sağlık durumunun iyi olması önemlidir. Örneğin: Kanser, kemoterapi tedavisi, çeneye radyasyon, sigara tiryakiliği, alkolizm, kontrolsüz periodontal hastalık ve diyabet rahatsızlıkları olanlara uygulanan implantların kemikle kaynaşmasını bu rahatsızlıkları ve alışkanlıkları olumsuz etkileyebilir. Ancak hastalıklar ve alışkanlıklar kontrol altında tutulursa implant uygulanabilir.
Kimler İmplant Diş Tedavisi Olamaz?
- Fazla sigara tüketimi olan hastalar.( Sigara kullanımı, ağız içinde bakteri plağına ortam oluşturur ve enfeksiyon riskini artırır. Sigara kullananların tedaviden 15 gün önce ve tedaviden sonra 1 ay kadar sigarayı bırakmaları gerekmektedir.)
- Uzun süre kortizon tedavisi olmuş veya hali hazırda tedavisi devam edenler,
- Şeker hastalığı olanlar ( Şeker hastalarında doku iyileşmesi yavaş olduğundan enfeksiyon riski artar. Şeker hastaları cerrahi operasyon öncesi mutlaka hekimine bilgilendirme yapmalıdır. )
- Kalp rahatsızlığı olan hastalarda, hastanın kadiyologu ile görüşülmeli sonra dis implanti tedavisine başlanmalı
- Hiper tansiyonu olan hastalar (Hipertansiyonlu bireyler ağrı ve stres durumunda kalp yetmezliği, nadiren felç, aşırı kanama ortaya çıkabilir. Tedavi öncesi tansiyon ölçülmeli şüphelenilen durumlarda hekim konsültasyona gidilmelidir.)
- Kemik erimesi sorunu olanlar,
- Kan pıhtılaşma bozuklukları olan hastalar,
İmplant diş tedavisini sorunlarını gidermeden olamazlar.
Diş İmplantı Tedavisinden Önce Neler Yapılır?
- Hastanın implanta uygunluğunu tespit etmek için hastanın tıbbı öyküsü öğrenilir. İhtiyaç duyulursa bazı tahlil yapılır.
- Çene ölçüsü ile kalıp hazırlanır, diş röntgeni çekilir, üç boyutlu görüntüler alınır. Hastanın kapsamlı muayenesi ile implantların nereye yerleştirileceği planlanır.
- Çene kemiği incelenir değiştirilecek diş sayısı belirlenir ve İmpilant diş tedavisi planlanır ve tedaviye geçilir.
Zaman zaman diş hekiminiz implant öncesi sizden bunları isteyebilir:
- Anti bakteriyel gargara ile ağzı çalkalamak,
- Ameliyat öncesi tedbir amaçlı antibiyotik kullanmak,
- Ameliyat lokal anestezi ile yapılacaksa iyi bir kahvaltı yapmak,
- Ameliyat genel anestezi ile yapılacaksa ameliyat öncesi en az 6 saat bir şey yiyip içmek
İmplant Yapımı Sonrası Karşılaşılabilecek Durumlar Nelerdir?
- Diş etlerinde, dudaklarda, çenelerde ağrı,
- Cerrahi sahasının etrafında ödem, şişlik, morarma,
- Ufak kanamalar,
- İmplant yapılan bölgede enfeksiyon,
İmplant Tedavisi Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?
- İmplant sonrası soğuk sıcak hassasiyetini, kanamayı önlemek için oda sıcaklığında ve yumuşak gıdalar tüketilmelidir.
- Dikişleri hasar görmesin diye sert ve tanecikli yiyecekler yenmemeli.
- Diş hekiminin belirlediği sürede normal beslenmeye geçiş yapılmalı.
İmplant Uygulanırken Ne Kadar Ağrı Hissedilir?
İmpilant tedavisi diş çekme işleminden genellikle daha kolaydır. Anestezi etkisi bittiğinde hastanın ağrı eşiğine ve gördüğü tedaviye bağlı olarak ağrı şiddeti değişkenlik gösterir. Yaşanan ağrılar ortalama 1 hafta 10 gün sürer. Hekiminizin reçetenize yazdığı ağrı kesici ilacı kullanabilirsiniz ya da reçetesiz satılan ağrı kesicileri temin edebilirsiniz.
Birçok işlemin aynı anda yapıldığı ameliyatlarda kuvvetli ağrı kesiciler verilir. Ağrı kesici ilaçlarla beraber bölgenin iyileşmesine yardımcı olmak için antibiyotik, gargara da reçete edilebilir
İmplant Diş Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmelidir?
- Doğal dişlerde olduğu gibi implant sonrası, yapay dişlerinize ve diş eti dokunuza da mutlaka özenle bakım yapmalısınız. Dişlerinizi ve ağzınızı düzenli olarak temizleyin ağız hijyeninize dikkat edin. Yiyecek artıklarını ve plakayı uzak tutmak için dişlerinizi düzenli fırçalayın, diş ipi kullanın, mümkünse interdental fırça gibi özel tasarlanmış diş fırçaları kullanın.
- İmplantlarınızı uzun yıllar sağlıklı kullanabilmek için düzenli olarak diş muayenesi olun.
- Buz ve şeker gibi sert cisimleri çiğnemekten, dişleriniz ile kabuklu yiyeceğin kabuğunu kırmaktan, tütün, asitli içecek ve kafeinli ürünlerden kaçının. Dişlerinize zarar verecek eylemlerden kaçının.
İmplant Diş Ömrü Ne Kadardır?
İmplant dişler ağız hijyenine dikkat edilerek korunursa, çene güçlü ve sağlıklıysa 25-30 yıl sorunsuzca kullanılabilir. Fakat ömür boyu garanti verilemez.
İmplant Tedavisi Sık Sorulan Sorular Antalya
İmplant tedavisi için herhangi bir yaş sınırlaması yoktur.
- İmplant tedavisi için hastanın kemik gelişimini tamamlamış olması gerekir. 18 yaşına üstündeki gençlerden başlamak üzere implant tedavisi uygulanabilir.
- Erişkinler için implant tedavisi olmanın üst yaş sınırı yoktur. Genel sağlık durumu uygun olan herkes her yaşta implant tedavisi yaptırabilir.
Yapılan araştırmalarda, implantın kanserojen olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur. Diş implantları titanyum adı verilen, vücuda biyolojik olarak uyumu çok yüksek bir metalden üretilmektedir. Uzun yıllardır
Alerji konusunda aşırı hassas olan bireylerde veya diğer metallere karşı yoğun alerjisi bulunan bünyelerde, nadiren alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir.
Hasta ve hekimin tercihine bağlı olarak kısa kısa ama birden çok seansta ya da tek bir seansta bütün tedavinin bitirilmesini şeklinde olabilir. Tüm implantların aynı seansta yerleştirilmesinde hiçbir sakınca yoktur.
Çene kemiği çok ince ya da zayıf olan kişilere uygulanır. Doğal kemik tozları( vücuttaki kemiklerden nakledilir),sentetik kemik tozları (çeşitli malzemelerden üretilir.) ile çene kemiğine kemik grefti yapılır. Nakledilen kemik ile çene diş implantına hazır olana kadar yaklaşık 2 ay beklenir.
Bazı durumlarda az miktarda kemik grefti, implant ameliyatı ile aynı esnada yapılır. Bu seçeneklerden hangisinin uygulanacağına ise çene kemiği kontrolü sonrası diş hekiminiz karar verir
Pek çok kişi implant tedavisinin zor olduğunu düşünür. Diş hekimlerimiz açısından implant zor bir tedavi değildir. Hatta vidalı diş uygulaması çoğu zaman diş çekiminden daha konforludur. Kemik grefti gibi işlemler gerektiğinde tedavi biraz daha karmaşık bir hal alır. İmplant tedavisi teknolojik gelişmeler, diş hekimlerimizin alandaki tecrübesi ile kolayca gerçekleştirilen işlemler arasındadır.
Hastalar açısından da implant tedavisi korkulduğu gibi bir tedavi değildir. İmplant yerleştirilme aşamasında hastaya uygulanan anestezinin etkisi ile acı hissi olmaz. Anestezi etkisi geçtikten sonra ağrı olursa hekimlerimizin önerdiği ağrı kesiciler yaşanan ağrıyı dindirir. Çene kemiği ve implantın kaynaştığı sürede hasta yumuşak gıdalar tüketmeli ve yediği gıdalara dikkat etmelidir. Hastanın bu dönemi sabırla, özenle geçirmek gerekir.
Köprü protezler, dişsiz boşlukların önünde ve arkasında yer alan dişlerin kesilip küçültülmesini gerektirir. Küçültülen dişlerin desteği ile eksik dişten kaynaklı boşluğun iki tarafını birbirine bağlayan protezlerdir. İmplant destekli protezlerde ise yandaki dişlerin kesilip kaplanmasına gerek kalmaz. Bu nedenle, ağızdaki doğal dişleri korumak için kalan, köprü protezlerdense implant destekli protezlerin tercih edilmesi, daha koruyucudur. Dolayısıyla, eğer uygulanabiliyorsa diş eksikliği olan hastalarımıza ilk olarak implant tedavisini öneriyoruz.
Köprü sebebiyle diş eti hastalığı gelişme olasılığı, implanta kıyasla daha yüksektir. Köprünün avantajı düşük maliyetli olmasıdır fakat implantın daha güvenli, dayanıklı, uzun ömürlü olduğu dikkate alındığında, kâr-zarar hesabında implantın uzun vadede daha karlı olduğu görülür.
İmplant uygulaması diş çekimi işleminden daha kolay bir uygulamadır.
Full Çene İmplant, Tam Ağız İmplant Diş Antalya
Full Ağız İmplant Tedavisi- Tüm Ağız İmplant Tedavisi Nedir?
Bireyin çenesinde hiç dişin olmadığı durumlarda yapılan implant diş tedavisi çeşididir. Tam dişsiz ağızlarda all on four tekniği kullanılabilir ya da tam ağız implant tedavisi yapılabilir. Diş hekiminin yapacağı muayenelerden sonra verilen karara uygun olarak hastaya farklı sayılarda implant diş yapılabilir. Full ağız implant tedavisinin en büyük avantajı çenenin her bölgesine yerleştirilen implantlar ile çiğnerken oluşan baskıyı karşılayacak kuvvetli yapay dişlerin oluşmasıdır.
Yapılan diş implantı ile çeneye sabit ya da hareketli protezler, köprüler yerleştirilir. Sabit diş yapımında All on four tekniği kullanılırsa çeneye yerleştirilen 4 implant üzerine köprülere yapılır. Arka çiğneme dişlerinin olduğu kısımda implant olmaz. Bu da maalesef hasta için çiğneme fonksiyonunun yeterince kuvvetli ve konforlu olmaması anlamına gelir. İdeal çiğneme işlevini kazanabilmek için implant sayısının fazla olması önemlidir. İmplant diş sayısı fazla olduğunda dişler arasına konumlandırılan köprülerin de ömrü uzun olmaktadır. Dayanak olarak kullanılan implantlar çiğneme kuvvetini karşıladıkları için ne kadar fazla dayanak olursa köprü o kadar sağlam olmaktadır.
Tüm ağız implant diş tedavisi ile hasta tam dişsiz ağızın verdiği sıkıntılardan, kurtulmuş olur. Yapılan vidalı dişler ile köprüler sabitlendiği için dişlerde hareket etme durumu olmaz. Hastalar hapşırırken, konuşurken ağızlarından çıkan ya da yerinden oynayan tam protezlerin (takma diş ) neden olduğu sorunlardan kurtulur. Rahatça yemek yer, ideal çiğneme fonksiyonunu yeniden kazanır ve öz güvenle konuşur. Tüm ağız implant protez diş yaptırmak için kliniğimize gelip ön muayene olmanızı tavsiye ederiz. Tam ağız implant diş tedavisi, Antalya’da bulunan diş kliniğimizde başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Siz de Tam ağız implant diş tedavisi olmak istiyorsanız Antalya’da bulunan diş kliniğimiz ile iletişim kurarak randevu oluşturabilirsiniz.
All on four implant diş tedavisi hakkında detaylı bilgi için ilgili yazılarımızı okuyunuz.
Tüm Ağız İmplant Protez Nasıl Yapılır?
- Diş hekimi tarafından çene kemiği yüksekliği, genişliği ve kalitesini belirlemek için ağız içi, klinik, radyografik muayene yapılır.
- Tüm ağız implant protezi için çeneye yerleştirilecek vidalı diş adeti ve implantların yerleştirileceği bölümlere karar verilir.
- Prova ve ölçü işlemi yapılır.
- Yapılacak işlemler için hastaya lokal anestezi uygulanır.
- Kistler ya da önceden çekilmiş dişlere ait kökler çeneden uzaklaştırılır.
- Gerekli sayıda implant çeneye yerleştirilir.
İmplantaların yerleştirilme aşamaları ile ilgili detaylı bilgi için implant diş tedavisi yazımızı okuyunuz.
- Çene kemiği ile implantın kaynaşması beklenir.
- Son seansta kalıcı protez dişler takılır.
- Full ağız implant diş protez tedavisi protez yerleştirme aşaması iki şekildedir.
Birincisi: En az 6-8 implant çeneye yerleştirilir. İmplant üstüne bütün sabit protez dişler konumlandırılır ve yapıştırılır. Hasta bu sabit protezleri çıkarmadan dişlerini kullanır.
İkincisi: En az 6-8 implant çeneye konumlandırılır. İmplant üstüne haraketli protez dişler yerleştirilir. Bu protezler implanta cıt cıt benzeri bir yapı ile yerleştirildiğinden hasta istediği zaman hareketli protezini çıkarabilir. Protezler çıkabildiği için ağız hijyenini ve temizliğini sağlamak kolaydır.
Tüm Ağız İmplant Sık Sorulan Sorular Antalya
Bütün dişleri implant yaptırmak isteyen hastalar için diş implant fiyatı belirlenirken hastanın çene yapısı, greft uygulamasına ihtiyaç duyulması, hastaya hangi operasyonların yapılacağı, kullanılan malzemenin markası ve kalitesi, diş hekiminin tecrübesi, kliniğin bulunduğu lokasyon etkili olur. Bu nedenle Antalya'da tüm ağız implant diş fiyatları değişkenlik gösterebilir. Tam ağız implant diş tedavisini uygun fiyatlarla Antalya’da yaptırmak istiyorsanız ön muayene için diş kliniğimiz ile iletişim kurarak randevu oluşturabilirsiniz.
İmplant tedavisi esnasın kişiye lokal anestezi yapıldığı için hasta acı duymaz. Seans bitiminde hastanın ağrı duyması normaldir. Bu ağrılarda diş hekiminizin tavsiye edeceği ağrı kesicilerle kontrol altına alınır.
Tüm ağız implant diş yaptıran bireyler sağlıklı, güçlü, kemik oranı yeterli çene yapısına sahipse; ağız hijyenine dikkat ederek, düzenli diş hekimi kontrollerine giderek dişlerini 25-30 yıl sorunsuzca kullanılabilir.