Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir? Yöntemleri Fiyatları Antalya

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir? Antalya

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir? Fiyatları Antalya

Herkes güzel bir gülümsemeye sahip olmak ister ve güzel bir gülümsemede de dişlerin payı büyüktür. Fakat az sayıda insanın dişleri ışıltılı ve beyazdır. Renkleri bozulmuş ve sararmış dişler estetik açıdan pek de te güzel görünmezler. Bu durum kişide estetik kaygı oluşturmakla birlikte özgüven eksikliğine neden olabilir hatta ileri boyutlara ulaşırsa psikolojik sorunlara bile yol açabilmektedir.

Düzenli olarak ağız ve diş bakımı yapılsa da dişlerin yapıları ile ilgili olan renklenmelere engel olmak pek mümkün değildir. Dişlerin istenilen beyazlıkta olmayışı kişinin günlük yaşantısında örneğin; Fotoğraf çekilirken, konuşurken ve gülerken rahat hareket etmesine engel olur ve kişi rahat hareket edemediği için sık sık ağzını kapatmak zorunda kalır. Bu sorunun da en iyi çözümü diş beyazlatma tedavisidir. Peki diş beyazlatma nedir?

Diş beyazlatma, gülümsemenizi daha estetik hale getirmek için seri bir şekilde yapılan, güvenli, herhangi bir zararı olmayan ve dişlerin rengini açmak amacıyla yapılan en yaygın estetik diş tedavilerindendir. Diş minesinin rengi, kalıtımsal olarak ya da başka nedenlerden dolayı değişebilir ve diş beyazlatmada bu durumlarda dişin içindeki kromojenlerin kimyasal yollarla değiştirilmesidir. Diğer yöntemlere (lamine diş) göre daha kolay ve maliyeti düşüktür. Beyazlatma işlemi yapılırken dişlerin yüzeylerine diş beyazlatıcı ilaçlar uygulanarak dişlerin renklerinin koyulaşmasına sebep olan faktörler dişlerden arındırılır.

Diş beyazlatma (Bleaching) yöntemleri Antalya’nın en iyi kliniklerinden birisi olan Dent Plaza Group Diş Kliniğinde başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Diş beyazlatma (Bleaching) yöntemleri ile diş beyazlatmada doğal görünüm isteyen hastalarımız, randevu için Antalya’da bulunan diş kliniğimiz ile iletişim kurabilirler.

    Dişler Neden Lekelenir?

    • Dişlerde lekelenme olmasının pek çok sebebi vardır. Günlük yaşantımızda çay kahve gibi renklendirici içecekler neredeyse vazgeçimezimizdir. Bu içeceklerin dişlerin renklenmesinde çok büyük payı vardır. Ayrıca sigara kullanımı da dişlerin sararmasına neden olmaktadır. Dişin en üst katmanında mine tabakası yer almaktadır. Mine tabakasının üzerinde de gözenekler yer alır. Bu gözeneklerden tükettiğimiz bütün gıdalar içeri girerler ve leke oluşumuna neden olurlar. Bu lekelerden dolayı dişler doğal renklerini yitirmeye başlarlar.
    • Bunların dışında anne karnındayken ya da bebeklik zamanlarında kullanılmak zorunda kalınan antibiyotikler, çocukluk döneminde dişler oluşmak üzereyken ortaya çıkan yapısal bozukluklar dişlerin renklenmesine neden olmaktadır. Ayrıca sularda bulunan flor ve kanal tedavisi de dişlerin doğal rengini kaybetmesine neden olmaktadır.
    • Yaşın ilerlemesi de dişlerde sararma nedenidir. Yaş ilerledikçe dişler deformasyona uğrar ve diş yüzeyleri çatlayarak pütürlü hale gelir böylece dişler daha fazla leke tutar ve sararır.
    • Gerekli ağız ve diş bakımı yapılmaması da dişlerin sararmasında önemli bir etkendir.

    Diş Beyazlatma Neye Yarar?

    Pek çok insan dişlerinde oluşan renklenmelerden şikayetçidir. Renklenmelerin boyutuna göre de tedavi yöntemleri değişmektedir. Şayet dişlerdeki renklenme derin ise normal temizleme yöntemleri yeterli olmamaktadır. Bu yüzden de dişleri beyazlatmak diş hekimliği müdahalesi ile ortadan kaldırılabilmektedir. Diş beyazlatma işlemi sonrasında kişiler daha sağlıklı ve estetik bir görünüme sahip olurlar. Buda kişinin özgüven eksikliğini ortadan kaldırır ve kişiye sağlıklı, beyaz bir gülümseme kazandırır. Ayrıca diş beyazlatma uygulaması ile gülüş estetiği de sağlanmış olur.

    Diş Beyazlatıcısı nedir?

    Diş Beyazlatma (Bleaching) yöntemi öncesi sonrası, fiyatları Antalya

    Diş beyazlatma işlemi sırasında kullanılan tüm kimyasallar dis beyazlatici olarak adlandırılabilir. Beyazlatma işlemi yapabilmek için bazı jeller kullanılır bu jellerin yapısında ana etken madde olarak % 35 ler civarında hidrojen peroksit bulunur fakat başka etken maddelerde bulunmaktadır.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nasıl Yapılır?

İşleme ilk olarak diş taşı temizliği yapılarak başlanır. Dişlerdeki taşlar bir diş beyazlatma yöntemi olan polisaj tekniği ile temizlenir. Hassas bir işlem olan dis beyazlatma alanında uzman bir diş doktoru tarafından uygulanmalıdır. Bu işlem sonrasında dişler, üzerinde biriken kalıntılardan arındırılarak daha pürüzsüz hale getirilir. Ardından ağızda bulunan dudak, yanak, dil, diş eti gibi yumuşak dokular daha hassas oldukları için bir bariyer ile yalıtılır. Hassas olmaları sebebi ile korunmaları ve kimyasallardan uzak tutulmaları gerekmektedir.

Bu işlem uygulanırken beyazlatıcı kimyasal maddelerin diş etleri ile temas ettirilmemesi çok önemli bir husustur. Şayet bariyer işlemi başarılı bir şekilde yapılamazsa diş etleri de kısa süreliğine beyazlamış olur bu durum her ne kadar kısa süreliğine de olsa hastayı tedirgin edeceğinden dis hekimi bu hususta dikkatli olmalıdır. Bu noktada da dişçinin uzman ve tecrübeli olması çok önemli bir konudur.

Dişleri beyazlatmak için kullanılan jel, uygulandıktan hemen sonra bir ışık yardımıyla aktif hale getirilir. İstenilen beyazlığa ulaşılana kadar diş hekimi kontrolünde 15-20 dakikalık sürelerle işlem tekrarlanır. Diş beyazlatmak için yapılan işlem sonrasında dişler bol su kullanılarak yıkanır. Böylece diş temizleme işlemi yapılmış olur. İstenen beyazlık elde edilene kadar dişçi kontrolünde seanslar yapılır ve gerek duyulduğu takdirde işlem tekrarlanır.

Klinikte yapılan beyazlatma işlemi sonrasında dişlere, işlemin korunabilmesi ve kalıcı olabilmesi için evde uygulanabilecek içinde beyazlatıcı jel olan bir kalıp yerleştirilir. Bu işlemler zararlı bir işlem olmamakla birlikte tecrübeli ve uzman bir diş hekimi tarafından gerçekleştirilirse diş minesine ve dişlere zarar gelmeyecektir. Kozmetik bir uygulama olan diş beyazlatma prosedürü, diş minelerindeki iç ve dış renklenme problemini ortadan kaldırmak için çözüm olarak beyazlatma jelleri kullanılmaktadır. Diş hekimleri tarafından yapılan diş beyazlatma işlemi hastalar tarafından daha sık tercih edilmektedir. Diş beyazlatma prosedürü diş taşı temizliğinden sonra uygulanan parlaklık kazandırma işlemi olarakta bilinen polisajdan çok farklıdır. Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra dişlerin rengi 2 - 3 ton kadar açılabilmektedir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Diş beyazlatma işlemi diş doktoru tarafından klinik ortamında yapılan ofis tipi beyazlatma (ofis bleaching), hekimin bilgisi dahilinde hastanın kendi kendisine evde yaptığı ev tipi beyazlatma (home bleaching), kombine diş beyazlatma, tek diş beyazlatma olarak yapılabilmektedir.

    Klinik Tipi Diş Beyazlatma (Office Bleaching)

    Diş hekimi tarafından uygulanan, kısa sürede sonuç alınan ve diş beyazlatma yöntemleri arasında en çok tercih edilen prosedürdür. Bu işlemde diş etleri korumaya alındıktan sonra hekim tarafından peroksit jel homejen bir şekilde dikkatli ve kontrollü olarak dişlere sürülür. Çoğunlukla peroksit jel dişlerde 20 - 40 dakika kadar kalır ve en fazla 1 saat kalabilir. Bu malzemelerin ışık kullanılarak aktif hale gelenleri ve ışık olmadan aktif hale gelen türleri bulunmaktadır. Işık verilerek aktifleştirilen türlerde işlem süresi boyunca dişlere ışık tutulur ve ışık kaynağı olarak lazer de kullanılabilmektedir. Işık olmadan aktif hale gelen ürünlerde ise ışık kullanılarak aktif olan ürünlere oranla işlem biraz uzun sürdüğü için bu yöntem daha az tercih edilmektedir. Elde edilmek istenen beyazlık durumuna bakılarak bilhassa inatçı lekelenmeleri olanlar için ek seanslar yapılabilir.

    Klinik tipi diş beyazlatma yönteminde son zamanlarda ikili jel uygulaması geliştirilmiştir. Bu tedavide iki farklı jel karıştırılarak tek seansta kolay ve ağrısız diş beyazlatma uygulaması yapılabilmektedir.

    Ev Tipi Diş Beyazlatma (Home Bleaching)

    Çok tercih edilen diş beyazlatma yöntemleri arasında ev tipi beyazlatma yöntemi de vardır. Öncelikle dis hekimi tarafından yapılacak muayene sonucunda ev tipi beyazlatmaya karar verilmişse hastanın diş ölçüleri alınır ve bu ölçülere uygun şeffaf plaklar hazırlanır. Bu plaklara doktorun tavsiye ettiği yöntemle ve gereken miktarda dis beyazlatici jel uygulanarak dişlere yerleştirilir. Bu işlemde yüzdesi daha düşük olan karbamid peroksit içerikli beyazlatma ürünleri kullanılmaktadır. Kullanılan diş beyazlatıcı jelin diş etlerine zararı olmasın diye plaklardan taşan kısımların nemli bir bezle silinmesi gerekir. İşlem sonrası yaklaşık olarak 5 - 7 saat kadar beklenmelidir. Hasta bu işlemi ya günde 2 defa yaparak 2 hafta kadar ya da yalnızca uyurken yaparak 1-2 hafta uygulamalıdır. Haftalık olarak tedavi süreci muayenelerle kontrol edilir ve duruma göre farklılıklar yapılabilir.

    Kombine Diş beyazlatma (Ev ve Klinik Tipi Beyazlatma)

    Bu prosedürde genellikle mekan olarak hem klinik hem de ev ortamı birlikte kullanılır. Ev tipi disbeyazlatma yöntemi klinikte yapılan işlemi 2 veya 3 gün kadar desteklemek için uygulanır.

    Tek Diş Beyazlatma (İçten Beyazlatma )

    Kanal tedevisi sonrasında dişte renk değişikliği olabilmektedir. Bu yöntemde genellikle kanal tedavisi sonrası renkleri değişmiş dişlere uygulanmaktadır. İşlem şu şekilde gerçekleştirilir; Öncelikle dişteki dolgu çıkarılarak yerine diş beyazlatıcı jel sürülür ve dişe geçici dolgu yapılarak istenen renk elde edilinceye kadar 3' er gün aralıkla seanslar tekrar edilir.

    Lazerle Diş Beyazlatma

    Lazerle diş beyazlatma tek seansla yapılan en etkili ve hızlı yöntemlerden biridir. Diş minelerinin üzerine sürülen beyazlatma ilacını aktif hale getirir ve en büyük avantajı, işlem süresini kısaltmasıdır.

Diş Beyazlatma İşlemi Sonrasında Neler Yapılmalı?

  • Diş beyazlatma işleminin etkisini hemen görebilmek amacıyla beyazlatma işleminden sonra 48 saat boyunca dişlerin rengine etki edebilecek boyalı madde içeren yiyecek ve içeceklerden uzak kalınmalıdır. Bu süre zarfında beyazlama işlemi halen devam ettiği için tüketilecek boyalı gıdalar tedavi sürecine zarar verebilir.
  • İşlem sonrasında dişlerde aşırı hassasiyet oluşmuşsa flor uygulaması yapılabilir.
  • Asitli gıdalar, uygulama sonrasında dişlerde tahribata neden olacağından asitli gıdalardan uzak durulmalıdır.
  • Diş bayazlatma işleminden sonra birkaç gün yumuşak bir diş fırçası kullanılarak diş temizleme işlemi yapılmalı ve sert fırçalama yapmaktan kaçınılmalıdır.
  • Tedaviye destek olması için dis beyazlatici macun kullanılacak ise uygulamadan bir hafta sonra günlük sadece bir kez kullanılmalıdır. Diş fırçalama işlemlerine normal bir diş macunu ile devam edilmelidir.
  • Tedavi sonrasında dişler şayet hassaslaşmış ise bu duruma hassasiyet giderici macunlar çözüm olacaktır.
  • Sigara kullanımı da dişlerin renk değiştirmesine neden olduğu için sigardan da uzak durulmalıdır.

Diş Beyazlatma Hangi Durumlarda Yapılmaz?

  • Bu işlem bazı durumlarda yapılamaz. Bunlar:
  • Dişleri hassas olan kişilere,
  • Diş beyazlatma jeline karşı alerjisi olan kişilere,
  • Aşırı aşınmış dişlere,
  • Ağız sağlığı iyi olmayan hastalara,
  • Hamilelik ve emzirme durumu söz konusu olan kadınlara,
  • Ağzını uzun süre açık tutamayan TME (Çenelerde görülen fonksiyon bozukluğu) hastalarına,
  • Diş yapısında bozukluk olan kişilere,
  • Porselen krom işlemi yaptıran kişilere,
  • Dişlerinde kırılma ve çürük olan kişilere,
  • Bu gibi durumlarda beyazlatma işlemi yapılmamaktadır. Bunun dışında herkese uygulanabilen bir işlemdir.

SIK SORULAN SORULAR (Diş Beyazlatma)

Dişlerde sıcak ve soğuk hassasiyeti oluşur bu durum tedavinin sıkça karşılaşılan ve beklendik bir yan etkisidir. Bu durum 24 - 48 saat içinde geçmezse diş beyazlatıcı kullanımı sonlandırılmalıdır.

Hassasiyet oluşumunun önlenmesi adına da hekiminiz florür uygular ve size kullanmanız için tedavi edici krem tavsiyesinde bulunur. Bu uygulama ve tavsiye üzerine şikayetleriniz azami seviyede azalacaktır. Dişlerdeki hassalaşmayı sıfıra indirebilme adına içeriğinde potasyum nitrat bulunan diş macunu kullanmakta faydalı olacaktır. Peroksit beyazlatıcı kullanan pek çok kişide, ağartıcının yoğunluğundan ve diş etleriyle temas etmesinden kaynaklı diş eti tahrişi yaşanabilir. Bu durum birkaç gün devam eder beyazlatma işlemi bitince ve ağartıcının yoğunluğu azalınca sona erer.

Dişlerimizin genel görünümü hem sağlık açısından hem de estetik açıdan çok önemlidir. Pek çok kişi bu sebeple diş hekimlerine başvurmaktadır. Diş beyazlatma fiyatları diş hekiminin deneyimine, diş kliniğinin profesyonelliğine, uygulanacak olan yönteme, kullanılacak olan malzemeye ve işlemlerin tekrarlanma durumlarına göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenlerden dolayı dis beyazlatma fiyat bilgisi tam olarak net değildir. Diş beyazlatma fiyatları ile ilgili kliniğimizden randevu alarak yapılacak muayene sonrasında dişlerinizin durumuna göre diş beyazlatma fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Diş beyazlatma (Bleaching) yöntemleri kullanılarak uygun fiyatlarla Antalya’da sağlıklı ve ışıltılı beyaz dişlere sahip olmak isteyen hastalarımız, randevu için diş kliniğimiz ile iletişim kurabilirler.

Diş beyazlatma işleminde diş yapısına göre kişiden kişiye değişmekle birlikte hafif hassasiyet oluşumu dışında genellikle bir ağrı sızı görülmez. Ağrı kesici bile kullanımına gerek kalmayabilir.

Diş beyazlatma işleminin dişlere kalıcı bir zararı yoktur ve yapısal olarak da herhangi bir değişikliğe neden olmaz.

Klinik beyazlatma olarak da bilinen bu işlem tek seferlik bir işlemdir. Diş etinizi korumak için diş hekiminiz koruyucu bir beyazlatma jeli veya diş etlerinizi kaplamak için koruyucu bir membran kullanacaktır. Daha sonra dişler tamamen beyazlatılarak doğal beyaz görünümlerine geri döndürülür.

Dis hekimi kontrolünde doğru prosedürle uygulanan beyazlatma işleminin dişlere herhangi bir zararı yoktur. Diş beyazlatma dişlerde herhangi bir yapısal değişikliğe veya kalıcı hasara neden olmaz. Bu yüzden rahatlıkla güvenebileceğiniz bir uygulamadır.

Dişlerde iki çeşit renklenme görülür. Bunlar: İç renklenme ve dış renklenmedir.

Bazı zamanlarda dişlerde oluşan lekelenmeler daha derin diş dokularında meydana gelmektedir. Dişlerin oluşumları esnasında meydana gelen yapısal bozukluklardan kaynaklı bu tür lekelenmeler diş temizleme ve polisaj yöntemleri ile giderilemezler ancak beleaching olarak adlandırılan diş beyazlatma yöntemleri tamamen ortadan kaldırılabilmektedirler.