Ortodonti - Şeffaf plak tedavisi nedir? Antalya

Şeffaf Plak ile Yiyecek Kısıtlamaları Antalya

Şeffaf plak tedavisi tedavisi, metal veya porselen diş telleri kullanılmadan, 3 boyutlu yazıcılarla kişiye uygun hazırlanan şeffaf plaklar kullanılarak yapılan ortodontik tedavidir. Ortodontik tedavi, sadece dişlerin görünümünü güzelleştirerek estetik bir gülüş sağlamaz. Aynı zamanda doğru diş ve çene yapısı rahat bir şekilde yemek yemeden konuşmaya hatta ağız ve diş sağlığına kadar bir çok konuda yardımcı olur. Çene ve dizilim bozuklukları dişleri yıpratarak diş çürüğü, diş eti iltihabı, diş kaybı, konuşma ve çiğneme bozukluğu, çene problemleri gibi sorunlara yol açabilir. Şeffaf plaklar, diş teli (braket) alternatifi olduğu için telsiz ortodonti diye de bilinir. İnvisalign bir marka adı olduğu halde invisalign tedavisi olarak da isimlendirilmektedir. Ayrıca şeffaf plak, gülüş tasarımı yapılırken de kullanılan tedavi şekillerinden birisidir.

Ortodonti - şeffaf plak tedavisi (invisalign), Antalya’nın en iyi kliniklerinden birisi olan Dent Plaza Group Diş Kliniğinde başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Ortodonti - şeffaf plak tedavisi (invisalign) yaptırmak isteyen hastalarımız, randevu için Antalya’da bulunan diş kliniğimiz ile iletişim kurabilirler.

Şeffaf Diş Plağı Nasıl Yapılır?

Şeffaf plak tedavisi yapım aşamaları:

  • Öncelikle bir ortodonti uzmanına muayene olmak gerekir.
  • Şeffaf plak tedavisine, diş ve çene yapısının uygunluğuna Ortodonti uzmanının onay vermesiyle başlanabilinir.
  • Diş eti iltihabı, çürük, kanal tedavisi, 20'lik diş çekimi, diş taşı (tartar) temizliği, diş beyazlatma gibi yapılması gereken işlemler varsa bu sorunlar öncelikle tedavi edilir.
  • Ortodonti uzmanı ağız, diş ve çeneleri CAD-CAM teknolojisi ile 3 boyutlu dijital tarama yaparak bilgisayar ortamına aktarır.
  • Ağız içi ve ağız dışı fotoğrafları da sanal ortama aktarılır ve bilgisayar simülasyonlarıyla dişler canlandırılır.
  • Bilgisayar ortamında dişler hareket etmesi planlanan pozisyonlara getirilir. Buna göre kişiye özel seri olarak şeffaf plaklar üretilir.
  • Her plak dişlerde ortalama 0.50mm bir hareket sağlamak üzere geliştirilir.
  • Şeffaf plaklar 15 günde bir yenisi ile değiştirilmektedir.
  • Tüm şeffaf plaklar tedavinin başında komple üretilmektedir. Steril bir şekilde paketlenerek kullanılacağı gün için bekletilmektedir.

Şeffaf Plaklar Dişleri Nasıl Düzeltir? Diş teli Olmadan Dişler Düzelir mi?

Dişler ,diş teli olmadan nasıl düzelir sorusu çokça sorulmaktadır.

Şeffaf plak tedavisinde, üç boyutlu bilgisayar simülasyonu ile hangi plagın hangi dişi hareket ettireceği önceden belirlenir Buna göre şeffaf plaklar hazırlanır. Hafta hafta dişlerin hareketi sağlanır. Dişlerin yüzeyine ataşman denilen minik dolgular yapılır bu ataşmanlar plağın dişi daha iyi kavramasını sağlar. Daha ağır vakalarda ortodontik Mini vida kullanılır. Böylece zorlu diş hareketleri gerçekleştirilir. Ergenliğe kadar olan dönemde alt çene geriliği şeffaf plaklara eklenen hassas kanatlar (precisionwings) ile tedavi edilir. Şeffaf plak tedavisine uygun olup olmadığınızı ve tedavinin basamaklarını öğrenmek için uzman bir hekime muayene olmanız tavsiye edilir.

Şeffaf Diş Plağı Özellikleri Nelerdir? Şeffaf plak Avantajları?

    Ortodonti-Ortodontist-Diş Teli- İnvisalign Tedavisi, Şeffaf Plak? Şeffaf Diş Plak Fiyatları? Antalya
  • Şeffaf diş plakları gün boyunca 20-22 saat arasında takılmalıdır .Gün içerisinde rahatlıkla takıp çıkarma açısından kolaylık sağlar. Önemli toplantı veya etkinliklerde çıkarabilme özelliğine sahiptir.
  • Şeffaf plaklar konuşmayı olumsuz yönde etkilemez. Sadece ilk takıldıkları zaman alışma sürecinde hafif bir pelteklik olabilir. O da zamanla geçecektir.
  • Şeffaf plaklar çıkarılabilir olduğu için ağız bakımı ve fırçalama rahatlıkla yapılabilir.
  • Şeffaf plakların yüzeyi pürüzsüz ve malzemesi yumuşak olduğu için ağız içinde rahatsızlık vermez.Batma veya yara gibi problemlere neden olmaz.
  • Diş plakların temizliği de çok kolaydır. Ekstra bir işlem olmadan sadece su ve fırça ile günde iki defa temizlenebilir.
  • Şeffaf plaklar, 15 günde bir yenisi ile değiştirilmelidir. Her ay doktor kontrolüne gidilir.
  • Şeffaf diş plağı yemek yerken çıkarıldığı için istenilen her şey yenebilir.
  • Plak tedavisinde yumuşak olduğu için ağrı olmaz .sadece ilk takıldığı zaman hafif bir ağrı olur. O da kısa bir süre sonra geçecektir.

Diş teli ile Şeffaf Plak Arasındaki Farklar Nelerdir?

Şeffaf Diş plak;

  • Diş eti iltihabı, çenenin kapanış ve dişlerin çapraşıklığı daha hafif olan durumlarda
  • Daha uzun aralıklı ve daha kısa kontroller gerektirdiği için randevulara vakit ayırmakta zorlanan hastalarda
  • Estetik görünümün daha önemli olduğu kişilerde
  • Tedavinin iyi sonuç vermesi için plakaların 22 saat takılması gerektiğinden iç disiplini oturmuş kişilerde

Diş Telleri:

  • Diş teli tedavisi ise, daha büyük kapanış sorunları, geniş boşluklar ve büyük kök hareketleri gerektiren durumlarda
  • Çabuk sıkılan kişilerde ( plak kullanmaktan sıkılıp tedaviyi bırakan hastaların tedavisi gerileyip sona ererken, diş teli kullanan hastalarda birkaç gün elastiklerin takılmaması tedavinin seyri açısından büyük bir sorun yaratmaz)
  • Diş teli ve braketlerle ağız hijyenini sağlamak daha çok çaba gerektirdiğinden zaman ayırabilecek kişilerde tercih edilmektedir.

Şeffaf Plak Aşırı Isırma (Overbite) Sorununu Çözebilir mi?

Şeffaf Plak Aşırı Isırma (Overbite) Sorununu Çözebilir mi? İnvisalign Tedavisi, Fiyatları? Antalya

Overbite, ön dişlerin dışa doğru çıkıntı yapması ve aşırı ısırma diye tabir edilen duruma neden olan yaygın bir diş problemidir. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda ortaya çıkabilir ve iki tür overbite vardır: Dikey ve yatay. Dikey overbite, üst dişler alt dişlerin ötesine uzandığında meydana gelirken, yatay overbite üst diş setinin alt dişlerin önünde çıkıntı yapmasına neden olur.

Şeffaf plak (invisalign), daha fazla şeffaflık sunduğu ve herhangi bir hantal donanım içermediği için geleneksel diş tellerine popüler bir alternatiftir. Tamamen görünmez olmayabilirler, ancak kesinlikle metal diş tellerinden çok daha az belirgindir ve birçok hastamız onları daha rahat bulur.

Şeffaf plaklar (invisalign), bireylerin ağızlarına uyacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır ve günde birkaç kez çıkarılmaları gerekir. Genel olarak, her gün 20-22 saat boyunca takılmalı ve en az bir veya iki haftada bir değiştirilmelidir. Ayrıca, her yeni şeffaf plak bir öncekinden biraz farklıdır. Her seferinde üst dişleriniz biraz daha yukarı hareket ettirilecek ve tedavinin sonunda üst dişleriniz olması gereken yere çekilecektir.

Şeffaf Plak (İnvisalign) - Ortodonti Fiyatları Ne Kadar? Antalya

Seffaf plak fiyatları, devlet hastanesi şeffaf plak fiyatları, özel poliklinik diş plak fiyatları çokça merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Şeffaf plak fiyatları uygulamayı yapan merkeze, merkezin bulunduğu lokasyona, hekimin tecrübesine, o günkü dolar-euro kuruna ve plağın kalitesine göre farklılık göstermektedir. Daha sağlıklı ve doğru bilgi almak için uzman bir hekime muayene olunması tavsiye edilir.

Belirtildiği gibi ortodonti - şeffaf plak tedavisi (invisalign) fiyatları Antalya’da, uygulamanın yapıldığı kliniğin lokasyonu, kullanılan malzeme, diş hekiminin tecrübesi ve döviz kuru gibi değişik faktörlerden etkilenir. Ortodonti - şeffaf plak tedavisini (invisalign) Antalya’da uygun fiyatlarla yaptırmak isteyen hastalarımız randevu için diş kliniğimiz ile iletişim kurabilirler.

Şeffaf Plak, Diş Teli Sık Sorulan Sorular Antalya

  • Şeffaf plaklar alt ve üst çene için ayrı ayrı numaralandırılmıştır.Hangi çeneye önce takılacağı önemli değildir. Doğru çene için (alt veya üst) olanı aldığından emin olunmalıdır.
  • Şeffaf plağı takarken ön dişlere doğru yavaşça ittirilir. Ardından parmaklar ile hafif kuvvet uygulayacak şekilde sağ ve sol azı dişlerine doğru plak yerleşinceye dek bastırılır.

Şeffaf plak tedavisi diş teline göre konuşmayı hafif pelteklik şeklinde etkileyecektir. Hafif pelteklik ve hafif konuşma bozukluğu birkaç gün sonra düzelecektir.

Şeffaf plak kullanırken ılık su dışında herhangi bir içeceğin içilmesi tavsiye edilmemektedir.

Çocukların bütün süt dişlerini çıkarmış ve en azından 2. büyük azı dişlerinin kısmi olarak sürmüş olması gerekmektedir. Bu da ortalama 12 yaş civarına denk gelmektedir. Invisalign, hem gençlere hem de yetişkinlere rahatlıkla uygulanabilir. 12 yaşından 80 yaşına kadar rahatlıkla takılabilir.

  • Herhangi bir azı dişinden başlayarak parmak ucuyla yavaşça çıkarılabilir. Aşırı kuvvet uygulamak dis plağına zarar verebilir.
  • Şeffaf plağın zarar görmemesi için farklı yöntemler kullanılmamalıdır.
  • Şeffaf plağı çıkartırken herhangi bir keskin nesne kullanılmamalıdır.
  • Şeffaf plağı çıkarıncasadece su ile yıkanır, fazla suyu silkeleyip özel kutusunda muhafaza edilir.
  • Her kullanımdan önce şeffaf plak yumuşak kıllı diş fırçası su ile fırçalanır. Şeffaf diş plağı temizleme işlemi her gün iki defa yapılmalıdır.

Ortodonti Nedir? Antalya

Ortodonti Nedir? Neden yapılır? Diş teli tedavisi, Fiyatları Antalya

Ortodonti; doğuştan ya da sonradan çeşitli nedenlerle oluşmuş çene, diş dizilim bozuklukları ve bunlardan kaynaklı yüzde oluşan bozuklukların önlenmesi, teşhis edilmesi, tedavi edilmesi ile ilgilenen tıp ve diş hekimliğinin pek çok dalı ile birlikte çalışan bilim dalıdır. Ortodontik bozukluklar ve tedavileri üzerine 4 yıl uzmanlık eğitimi almış diş hekimlerine ise ortodontist denir.

Ortodonti küçük yaşlarda çocukların düzgün ve ideal çene gelişimine destek olur, dişlerin olması gereken dizilimde, doğru pozisyonda çıkmasına yardımcı olur.

Yetişkinlerde ise ortodonti ile her düzeyde dizilim bozuklukları giderilir, diş yapısındaki dizilim sorunlarından kaynaklanan yüz ve çene yapısında oluşan bozukluklar tedavi edilir.

Ortodonti - diş teli tedavisi, Antalya’nın en iyi kliniklerinden birisi olan Dent Plaza Group Diş Kliniğinde başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Ortodonti - diş teli tedavisi yaptırmak isteyen hastalarımız, randevu için Antalya’da bulunan diş kliniğimiz ile iletişim kurabilirler.

Ortodontik Tedavi Neden Yapılır?

Ortodontik tedavi gerektirecek şekilde dişlerde oluşan çapraşıklıklar pek çok farklı açıdan bireyi kötü yönde etkiler. Aşağıda sıraladığımız nedenlerle ortodonti tedavileri yapılır.

Çapraşık yanlış dizilimli dişlerin temizliğini, doğru ve eksiksiz yapmak oldukça zordur. Bu da maalesef diş bakımına özen göstermesine rağmen hastalarda diş eti hastalığı, diş taşı, diş çürümesi, diş eti çekilmesi, diş kayıplarına neden olur.

Çenedeki kapanış bozuklukları, çene kisti ve çene kemiği kırıkları ortodontik tedavi ile düzeltilmelidir.

Yanlış dizilimli dişler sağlıklı olsalar dahi diş fonksiyonlarını tam olarak yerine getiremezler. Bu durum kişide çiğneme bozukluklarına ve çenede kapanış bozukluklarına neden olur. Çapraşıklık nedeniyle ağız açıp kaparken bir şey çiğnerken oluşan baskı çene eklemine doğru iletilemez. Bu da ağız açıp kaparken ses çıkmasına neden olur.

Ön dişleri ileride olan bireyler herhangi bir kaza sonucu çarpmanın etkisiyle ön dişlerini kaybedebilirler.

Çenedeki darlık ya da dişlerdeki çapraşıklık sebebiyle bazı dişler çıkamaz, gömülü kalır. Bu da diğer dişlere baskı yapar. Gömülü kalan diş çıkmaya çalıştıkça daha önceden sürmüş dişleri hareketlendirerek dişlerin daha çapraşık olmasına neden olur. Zaman zaman da gömülü diş civarında kistlere neden olur. Ortodontik tedavi ile kist oluşumu engellenebilir. Ortodontik tedaviye başlamadan kist oluştuysa ortodondiste görünmekte fayda vardır. Doktorunuz gerekli tedaviyi uygulayacaktır.

Dizilim bozukluğu olan, dişlerine aynı düzeyde günlük bakım yapan, ortodonti tedavisi görmeyen bir birey ile ortodonti tedavisi gören bir birey kıyaslandığında tedavi gören bireyin dişlerini ömür boyu sağlıklı şekilde kullanabilme ihtimali daha yüksektir.

Çapraşık dişler ya da fazla ayrık dişler sebebiyle bireyler estetik gülüş, güzel konuşma, doğru telaffuz sorunları yaşarlar. Bu da kimi zaman bireyi içine kapanıklığa, kendi ifade edememeye, haklarını savunamamaya hatta asosyal bir yaşama itebilir.

Güzel dizilimli sağlıklı dişlere kavuşmak, çenenizdeki yapısal bozuklukların etkilerinden ve çapraşık ya da ayrık dişlerden kurtulmak, ömür boyu sürecek estetik gülüş için ortodontik tedaviye ihtiyaç duyuyorsanız kliniğimize gelip deneyimli ortodontist hekimlerimize muayene olmanızı tavsiye ederiz.

Dişlerde Neden Çapraşıklık Oluyor?

Ortodonti, diş teli tedavisi nasıl yapılır? fiyatları Antalya

Dişlerin çapraşıklığına kalıtımsal ve çevresel faktörler neden olur.

Kalıtımsal çapraşıklıkta; daha çok çene kemiği darlığı ya da ön dişlerin çok önde olmasından kaynaklanan sorunlar oluşur.

Çapraşıklığa neden olan çevresel faktörler şunlardır:

Yetersiz süt dişi bakımı nedeniyle süt dişleri erken yaşta çürüyüp dökülebilir. Süt dişlerinin dökülmesiyle oluşan boşluklar nedeniyle kalıcı dişler yanlış yerden sürebilir.

Uzun süre emzik emme, biberon kullanma, parmak, dudak, dil emme, kalem gibi sert cisimleri sık sık ısırma, tırnak yeme, müdahale edilmemiş bademcik geniz eti sorunları sebebiyle ağız solunumu yapma ya da alışkanlıklar sebebiyle sürekli ağız solunumu yapma bireyde çapraşıklığa ve kapanış bozukluklarına neden olur.

Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Hastayı ortodontist muayene eder. Sağlıklı kemik yapısı olan, çene gelişimi tamamlanmış, doktor tarafından tedaviye uygun görülen her birey ortodonti tedavisi olabilir.

Ortodontist hastaya uygun olacak şekilde sabit, hareketli aparatlar veya telsiz aparatlar kullanılarak tedavinin başlayacağını belirtir. Hangi tür aparatın kullanılacağına yapılacak tedaviye göre karar verilir.

Telli Ortodonti Tedavisi

Hareketli Aparatlar:

Çoğunlukla 7-12 yaş aralığındaki çocuklar için kullanılır. Bu dönemdeki çocukta hem süt dişi hem kalıcı dişler bulunduğu için hareketli aparat çene kemiği gelişimine destek olarak, kalıcı dişlerin doğru sürümüne rehberlik eder.

Sabit Ortodontik Aparatlar:

Üç çeşit sabit aparat vardır. Bunlar:

Metal Braketler:

Diş yüzeyine tek tek yapıştırılan metal braketler ve braketleri birbirine bağlayan diş teli ile dişler hareket ettirilir. Ortodontik tedavilerde en sık kullanılan yöntemdir.

Şeffaf Braketler:

Metal braketlerle aynı şekilde uygulanan ve aynı şekilde dişleri hareket ettiren bu braketin metal braketten tek farkı diş renginde ya da şeffaf olmasıdır. Bu braketlerin bakımı daha zor olduğundan yetişkinler için daha uygundur.

Lingual Braketler:

Lingual braketler dışardan bakıldığında görünmez çünkü dişin iç yüzeyine takılır. Yalnız bu lingual braketler ile yapılan tedaviler ön yüzeye takılan braketlere göre daha uzun sürede sonuçlanır.

Telsiz Ortodontik Tedaviler - Şeffaf Plak - İnvisaling Tedavisi

Bireyde sadece diş çapraşıklığı varsa invisaling şeffaf plak kullanılabilir. Çene ve yüzdeki sistemsel bozuklukları düzeltmek için invisaling şeffaf plak tedavisi yeterli değildir. Diş teli olmadan invisaling tedavisi ile yapılan ortodontik tedaviler için hasta yalnızca yemek yemek ve dişlerini fırçalamak için bu invisaling şeffaf plağı çıkartır. Bunun dışında invisaling plak sürekli takılı kalır.

Tedavi süresince bilgisayar ortamındaki ölçümlere göre çapraşıklıkları düzeltmek için adım adım invisaling şeffaf plak değişimleri yapılır. Tedavi dişler istenilen şekle gelene kadar devam eder.

  • Ortodonti uzmanı belirli periyotlarda sizi kliniğine çağırır. Diş teli, şeffaf plak, dişlerdeki hareketlenme ve düzelme oranı kontrolü yapar. Bir sonraki seansa kadar kullanılması gereken diş teli için sıkma-gevşetme işlemini ya da şeffaf plak değişimini yapar.
  • Çene problemlerinde gerek duyulursa cerrahi işlem yapılır.
  • Dişleriniz istenilen düzeyde doğru dizilime ulaştığında, kapama bozuklukları giderildiğinde ortodonti tedaviniz tamamlanmış olur.

Ortodonti Sık Sorulan Sorular Antalya

Ortodonti tedavisi yaptırırken her hastanın ihtiyaçları, tedavisi birbirinden farklı olduğu için net bir fiyat vermek mümkün değildir. Ortodonti fiyatları pek çok farklı unsurdan etkilenir. Bunlar: hastadaki dizilim bozukluğu ve çapraşıklığın düzeyi, diş teli tedavisi öncesi yapılması gereken diğer tedaviler, diş çekimleri, kullanılacak olan diş telinin yapısı, çenede bozukluk varsa bunun düzeltilmesi için yapılacak işlemler, ortodontistin tecrübesi, kliniğin bulunduğu lokasyondur. Ortodontik tedavi fiyatları için detaylı bilgi almak üzere kliniğimize gelip muayene olmanızı doktorunuzun estetik görünen dişlere kavuşmanız için yapacaklarını öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Yukarıda belirtildiği gibi ortodonti - diş teli tedavisi fiyatları Antalya’da, uygulamanın yapıldığı kliniğin lokasyonu, tedavide kullanılacak yöntem, tedavi süresi, uygulanan ek tedaviler ve diş hekiminin tecrübesi gibi değişik faktörlerden etkilenir. Ortodonti - diş teli tedavisini Antalya’da uygun fiyatlarla yaptırmak isteyen hastalarımız randevu için diş kliniğimiz ile iletişim kurabilirler.

Hastanın çenesinde darlık varsa, hastanın dişlerini düzeltebilmek için çenede dişleri hareket ettirecek yer yoksa çapraşık dişlerin doğru dizilimini sağlamak için kalıcı dişlerden biri çekilebilir.

Ortodontik tedaviler, ortodontistler tarafından yapılır. Ortodondist olabilmek için diş hekimliği fakültesini bitiren diş hekiminin 4 yıl ortodonti uzmanlığı yaparak doktora programını tamamlaması gerekir. Bu eğitimden sonra ortodontist ünvanını alan doktorlar tarafından ortodonti tedavisi yapılır.

Ortodontik tedavilerin süresi her hasta için farklılık gösterir çünkü hastanın yaşı, ortodontik tedavi nedeni, diş ve çene yapısındaki bozukluğun düzeyi tedavi süresini etkiler. Hastalar aynı yaşta olsa da yalnız çapraşık dişlerin düzeltilmesi kısa sürerken, sorunlu çene yapısının ve dişlerin düzeltileceği tedaviler daha uzun sürmektedir. Bireyden bireye ve yapılacak tedavinin şekline göre değişmekle beraber ortodontik tedaviler genel olarak 6-24 ay arasında tamamlanır. Tedavi süresince ağız ve diş sağlığına özen gösterilmesi, yasaklı gıdalardan uzak durulması, tedavi aparatlarının doğru temiz kullanılması ortodontik tedavilerin süresini olumlu yönde etkiler.

Ortodontik tedavilerde diş teli tedavisi için, braketlerin takılması esnasında hasta acı duymaz. Kontrollerde dişleri yerinden oynatabilmek adına ark teller değiştirilir. Her kontrolde ark teli değişimiyle dişlere bir baskı uygulandığından randevu sonrası ağrı ve hassasiyet hissi yaşanabilir.

Braketler diş yüzeyine yapıştırılır. Yapıştırma işlemi esnasında acı olmaz fakat diş teli takıldıktan sonraki ilk günlerde dudak, dudağın iç yüzeyi ve yanakta yumuşak dokularda yaralanmalar olabilir. Bu minik yaralanmalar nedeniyle birey bir şeyler yiyip içerken yanma ve acı hissedebilir. Hasta diş teline alıştığında ise yaralanma yaşamaz. Dolayısıyla acı duymaz.

Ortodontik tedavi için doktorunuz ilk zamanlar sizi sık sık muayeneye çağırır. İlk tedavinizden itibaren doktorunuz size kontrole ne zaman ne sıklıkla geleceğinizi bildirecektir. Bir süre sonra da ortalama 4-6 haftalık periyodlarla doktorunuz kontrollere çağırır.

İlk muayeneler 1 saat kadar sürerken sonraki muayeneler 15-30 dk kadar sürer.